VÅR MISSION
Vi breddar synen på värde för att många ska vilja bidra till hållbar utveckling.
VAD ÄR EN PLATS?
Är det byggnaderna som finns på en plats? Eller mängden företag? Kanske utbudet av aktiviteter & pulsen? Träden & naturen? Människorna som bor där?
Vi hävdar att en plats är allt detta och framför allt vår relation till den - och det är den vi utgår ifrån när vi utvecklar hållbara platser.
PLATSUTVECKLING FÖR OSS
Ordet "plats" innehåller så många dimensioner och varierar genom att vara alltifrån städer, orter, byar, lantställen till öppna landskap. Oavsett kärleken till stadens diversitet eller de varma känslorna för familjegården på landet som ärvts i generationer, så ser vi samtliga lösningar som potentiellt hållbara. Det som är viktigt att komma ihåg är att dessa platser ofta har helt olika förutsättningar och därmed också utvecklingsmöjligheter att förhålla sig till. Ingen av de exemplifierade lösningarna är bättre än den andra, utan bara två olika perspektiv och erbjudanden som kan bidra till hållbarhet- på sitt sätt.
Vi tror på platsutveckling utifrån människors behov och drömmar och vi tror på kraften av delaktighet och påverkan i vad den egna boendemiljön är och behöver. Att arbeta för en inlyssnande och flexibel utveckling utifrån de befintliga förutsättningarna en del av vårt arbete för att göra våra förankringspunkter i världen lite bättre för kommande generationer än de var innan vi själva fick bli en del av dem.

HÅLLBARHET BÖRJAR MED DIG & MIG
Oavsett om det handlar om kompetensförsörjning, attraktivitet eller andra komplexa utmaningar, så börjar allt med det som i forskning refereras till som platskänsla - relationen var och en av invånarna har till varandra och det som finns inom platsens geografiska gränser. Det börjar alltså med att du och jag som bor eller verkar på platsen behöver ta de första stegen i en ny riktning - för att vi vill.


några av våra projekt
æ
2021-2022
Hållbara Hagfors är ett initiativ för platsutveckling där den sociala hållbarheten är i centrum. Utifrån mänskliga behov och med ett normkritiskt perspektiv inkluderas just den diversifierade grupp, som behövs för att säkerställa hållbarhet över tid.
I projektet ingår idag delprojekteten NANO, som syftar till att ta vara på gömd potential hos unga med fokus mot entreprenörskap, samt Kyrkan i lokalsamhället, med syftet att öka kunskapen om det lokala kulturarvet.
Projekten utförs i Hagfors som plats och med unga invånare som huvudpersoner.
Arbetssätt:
Fysiska workshops, intervjuer & effektmätning


æ
2020-2021
Vi processleder stålindustrins projekt “Backa Bruksorten” inom det Vinnova-finansierade programmet Metalliska material. Syftet är att kartlägga behovet och de möjligheter som finns för bruksorter att bli mer attraktiva och därmed säkra sin framtida kompetensförsörjning.
Genom att förena tjänstedesign, agilitet och flera forskningsområden söker vi den diversifiering av källor, svar och det annorlunda angreppsätt som behövs för att hitta lösningar till denna komplexa utmaning.


æ
2020-2021
Uppdragets syfte var att säkra medborgarnas röst i processen för en ny kommunal översiktsplan i Hagfors, samt initiera fler initiativ i civilsamhället till mobiliseringsplattformen Hela Hagfors.
Processledningen genomfördes tillsammans med samhällsbyggnadsaktören SBK Värmland.
Här mixades agila processer med lokalkännedom, samt metoder och analyser från beteendevetare och samhällsanalytiker för att leverera den mentala och fysiska platsidentiteten hos flera platser i Hagfors kommun.
Arbetssätt:
Digitala & fysiska workshops

